Sałatkę robiłam na szybkiego i przez to zapomniałam uwiecznić na zdjęciach najważniejszych ujęć
a niestety moja sałatka jest w nieprzeźroczystej misce więc nie widać jej warstw...- 2 piersi z kurczaka
- saszetka przyprawy do gyrosa
- cebula
- 8 ogórków konserwowych (średnich)
- puszka kukurydzy
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- majonez ok 350 ml
- jogurt naturalny 150 ml
- ketchup
- wegeta
- pieprz
- Piersi kroimy w małą kostkę i dokładnie obtaczamy w przyprawie do gyrosa.
Odstawiamy na godzinę do lodówki, później smażymy mięso na patelni. - Cebule kroimy w drobną kosteczkę i sparzamy. Ogórki kroimy w kostkę.
Kapustę kroimy drobno i mieszamy w misce z wegetą oraz pieprzem (nabierze ona dobrego smaku). - Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, aż powstanie gładka masa.
- Układamy warstwowo składniki w misce: na dno kładziemy mięso, polewamy je ketchupem (ilość wg. uznania),
na to dodajemy cebulę, ogórki i sos majonezowo-jogurtowy. Następnie kładziemy kukurydzę odsączoną z zalewy i kapustę.
Na sam koniec polewamy sałatkę jeszcze ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz