czwartek, 30 lipca 2015

Kurczak w kieszonce z ciasta francuskiego

Lubię ciasto francuskie, można je kupić praktycznie w każdym sklepie i przede wszystkim do wszystkiego pasuje. Na słodko, na słono, na ostro...danie w 15 minut ;)



Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 ogórki (konserwowe, kiszone, chilli - według gustu)
  • 8 kuleczek białego sera mozzarella 
  • 8 plasterków sera żółtego
  • przyprawa gyros

Przygotowanie:
  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą gyros i podsmaż na oleju.
  2. Ciasto pokrój na osiem równych części.
  3. Na czterech kawałkach ułóż po plasterku sera żółtego, następnie kawałki kurczaka, pokrojone ogórki w kostkę i dwie kuleczki mozzarelli.
  4. Tak przygotowany farsz przykrywamy ciastem francuskim a brzegi sklejamy ze sobą i przyciskamy widelcem.
  5. Piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut, 5 minut przed końcem ułożyć na każdej z porcji po plasterku sera żółtego.
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz