niedziela, 17 maja 2015

Muffinki jajeczne z parówką

Muffinki z jajek, ciekawy pomysł usłyszałam o tym od znajomych i stwierdziłam, że trzeba spróbować takiego dania.
Musze przyznać, że to szybki sposób na małe co nie co ;) Smakuje na zimno jak i na gorąco, serdecznie polecam.


Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 parówki 
  • trochę ugotowanych warzyw - marchewka, kalafior, brokuł (mrożonki-wyciągnięte z zupy)
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1/4 puszki kukurydzy
  • przyprawy do smaku: pieprz ziołowy, sól

Przygotowanie:
  1. Na dno foremki układamy pokrojone w kostkę parówki, warzywa, kukurydzę i lekko mieszamy ze sobą.
  2. Jajka wbijamy do kubeczka - rozbełtać i doprawić przyprawami.
  3. Foremki zalać jajkiem a na wierzch posypać szczypiorkiem.
  4. Piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz