że mi nie wyjdą i, że to trudne do zrobienia jest :/ Jednak okazało się, że to łatwa i szybka sprawa :)
Składniki:
Przyprawy:
Przygotowanie:
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki soli czosnkowej
- Do jednej miski wsypać 1/2 szklanki mąki, do drugiej wlać mleko.
- Pierś pokroić na kawałki (mięso musi być suche nie mokre).
- Do miski z szczelną przykrywką (jeśli ktoś nie ma można użyć worka) wsypać szklankę mąki i wymieszać z przyprawami.
- Mięso obtaczamy w mące, następnie w mleku, a później wkładamy do miski po 4-5 kawałki.
- Miskę przykrywamy i potrząsamy naczyniem aby maka przylepiła się dokładnie do mięsa.
- Następnie smażymy na głębokim oleju do zarumienienia się.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz