Składniki:
- 2 łodygi rabarbaru
- 3 szklanki pokrojowych truskawek
- 4 łyżki miodu
- 1 l wody mineralnej
- 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
- sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
- Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki i przełóż do garnka.
- Dodaj truskawki, cukier, miód. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając aby się nie przypaliły. Gdy owoce się rozpadną i będą przypominały papkę wyłącz i pozostaw do wystygnięcia.
- Następnie przetrzyj dokładnie przez sito.
- Sok, który zostanie zalej wodą mineralną, rozpuść w niej galaretkę, dodaj do smaku sok z cytryny,
plasterek cytryny, kawałki truskawek, ewentualnie dosłódź. Odstaw do lodówki. - Przed podaniem dodaj kostki lodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz