poniedziałek, 15 czerwca 2015

Placuszki z kiszoną kapustą

Coś na kwaśno, ze śmietana, sosem mięsnym - jak kto woli. Zamiast ziemniaków, ryżu czy makaronu polecam pyszne placuszki z kiszona kapustą.



Składniki:
  • 7 łyżek kapusty kiszonej
  • 150 g mąki
  • 3 jajka
  • 40 ml śmietany 18%
  • szczypta soli
  • trochę pieprzu ziołowego
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
                               
  1. Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Do kapusty dodać jajka i wymieszać.
  3. Następnie dodać śmietanę i wymieszać.
  4. Dodajemy tyle mąki by ciasto było gęste.
  5. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
  6. Placuszki nakładamy łyżką i smażymy z obu stron na złoto.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz