wtorek, 14 lipca 2015

Panierowana mortadella z serem


Hmm pamiętam jak za dziecka mama robiła nam kotlety z mortadeli, uwielbialiśmy je jeść i na obiad i na kolację. Ja postanowiłam jednak urozmaicić je trochę i dodałam do nich po plasterku wędzonego sera, pycha ;)


 
Składniki:
  •  4 plastry mortadelli (grubości 1 cm)
  •  4 plasterki sera wędzonego
  •  1 jajko
  •  bułka tarta do panierki
  •  pieprz ziołowy, sól


Przygotowanie:
  1.  Jajko rozbełtać w misce, dodać pieprz i sól.
  2. Plastry mortadelli razem z plasterkami sera obtaczamy w jajku a następnie w bułce (mają one tworzyć jedną całość).
  3. Smażyć na oleju jak kotlety - z obu stron na złocisty kolor.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz