środa, 5 sierpnia 2015

Pischinger krówkowo-śliwkowy

Pischinger - wafle przekładane "Piszinger" - wafle z masa krówkową.
Przepis na wafelki jest dość banalny, wystarczy 5 minut cierpliwości i mamy gotowa przekąskę, która zniknie z każdego stołu.




Składniki:

  • 1 opakowanie świeżych wafli
  • puszka masy krówkowej orzechowej (ok 400 g)
  • 400 ml powideł śliwkowych





Przygotowanie:

  1. Wafle smarujemy na przemian.
  2. Pierwsza warstwa powideł, druga masa krówkowa...
  3. Jeśli masa krówkowa jest zbyt gęsta to dla ułatwienia - żeby dobrze się rozsmarowywała można na 1 minute wsadzić puszkę do ciepłej wody.
  4. Najlepiej smakują zaraz po zrobieniu, są wtedy chrupiące. jeśli ktoś woli mokre i miękkie musi poczekać do następnego dnia.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz