Składniki:
- 50 g galaretki malinowej
- 25 g galaretki owoce leśne
- 188 ml (ok 3/4 szklanki) przegotowanej zimnej wody z lodówki
- 313 ml (ok 1 1/4 szklanki) przegotowanej gorącej wody
- Do dużego naczynia (miski, garnka) wlać 188 ml gorącej wody, wsypać 50 g galaretki malinowej i wymieszać aż do rozpuszczenia. Następnie dodać 188 ml przegotowanej zimniej wody z lodówki i wymieszać.
- Do małego naczynia (kubka, szklanki) wlać ok 125 ml gorącej wody, wsypać 25 g galaretki owoce leśne i wymieszać aż do rozpuszczenia.
- Malinową (różową) galaretkę rozdzielić równo do 4 salaterek/pucharków.
- Zanurzyć końcówkę łyżki w różowej galaretce, opierając o krawędź salaterek/pucharków. Powoli, cienkim strumieniem wzdłuż łyżki i krawędzi naczynia wlewać po 30 ml gorącą galaretkę owoce leśne.
- Wstawić do lodówki na ok 3 godziny do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz