Muffinki z jajek, ciekawy pomysł usłyszałam o tym od znajomych i stwierdziłam, że trzeba spróbować takiego dania.
Musze przyznać, że to szybki sposób na małe co nie co ;) Smakuje na zimno jak i na gorąco, serdecznie polecam.
Składniki:
Przygotowanie:
- 3 jajka
- 2 parówki
- trochę ugotowanych warzyw - marchewka, kalafior, brokuł (mrożonki-wyciągnięte z zupy)
- garść posiekanego szczypiorku
- 1/4 puszki kukurydzy
- przyprawy do smaku: pieprz ziołowy, sól
Przygotowanie:
- Na dno foremki układamy pokrojone w kostkę parówki, warzywa, kukurydzę i lekko mieszamy ze sobą.
- Jajka wbijamy do kubeczka - rozbełtać i doprawić przyprawami.
- Foremki zalać jajkiem a na wierzch posypać szczypiorkiem.
- Piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz