Jak byłam mała to mama często robiła nam zapiekanki na chlebie. Dzisiaj obchodzimy Dzień Matki, postanowiłam przy okazji
przypomnieć sobie smak dzieciństwa... ciepłe chrupiące zapiekanki to jest to ;)
Składniki:
- 6 kromek chleba wieloziarnistego
- 6 plasterków szynki
- 12 plasterków sera
- 10 dużych pieczarek
- 1 cebula
- margaryna do smażenia
- wegeta
- przyprawa do pizzy
- opcjonalnie majonez, ketchup
- Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w dość duże kawałki, cebule pokroić w paski. Wszystko podsmażyć na patelni z odrobiną margaryny,posypać do smaku wegetą.
- Na kromki układamy: najpierw pieczarki z cebulą, następnie szynka i ser. Całość posypujemy do smaku przyprawą do pizzy.
- Tak przygotowane kanapeczki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez
około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz