- jak to powinno być, tylko mieszam wszystkie składniki mikserem.
Tak więc nie potrzeba tutaj silnych rąk a jedynie dobrego miksera ;)
- 6 łyżek oleju
- ok 50 dag mąki
- 3 duże jajka
- 6 łyżek cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 5 dag drożdży + płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- trochę bułki tartej
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj jajka, cukier, sól, cukier wanilinowy i drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku.
- Dodaj olej i mąkę - wymieszaj na gładka masę.
- Wlej do formy wyłożonej papierem i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok 30 minut.
- Owoce oprószyć cukrem oraz 1 łyżką bułki (jeśli są mrożone).
- Piec 50 min (dolna grzałka + termoobieg) w nagrzanym piekarniku do 170°C (dolna grzałka + termoobieg). Kilka minut przed końcem podnieść do 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz